Samisk uke i Vågan

05 februar 2024

Markering av samisk uke i Vågan

I og rundt Kabelvåg og Svolvær blir det et stort kulturarrangement med mange aktiviteter og kulturtilbud for store og små, inne og ute, hele dagen på samisk nasjonaldag den 6. februar. Det vil også skje ting flere dager som bidrar til at det blir en samisk temauke.

Link til arrangement på Facebook HER

FOREDRAGET «PÅ SPORET AV TORE HUND SIN ČEHPORIS«

Tone Elvebakk skal ha foredrag om Tore Hund sin čehporis (skinnkrage/fell) fredag 9. februar kl. 18.00. Foredraget vil være på Galleri Espolin.

Tegning av mann med spyd

Várdobáiki samisk senter har gjenskapt Tore Hund sin čehporis (skinnkrage/fell). Prosjektet har satt fokus på samisk tilstedeværelse, samfunn, tro og samhandling i vikingetiden.

Kvinne i samisk drakt

Tone Elvebakk er fra den samiske bygda Duorga/Snubba og er ansatt som museumskonsulent ved Várdobáiki samisk senter og jobber med å fremme samisk språk og kultur. Tone arbeider også som duodjekonsulent ved Duodjeinstituhtta Nordland, med hele Nordland som nedslagsfelt.

Hjertelig velkommen til spennende foredrag!

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.