Film & Fåredrag: koffør e sauen så viktig for oss?

08 februar 2024

Lurer du på hvorfor sauen er så viktig for oss?

Kom på filmvisning og sofaprat 11. mars under Kulturuka på Sortland, så får du svaret!

Kl. 17:30-19:00: Sortland Kino viser dokumentarfilmen Sau

Aldergrense: 9 år 
Kinobillett: 120kr

Sau handler om et småbruk i Nordland som skal skifte til neste generasjon, fra far til datter. Filmen er et varmt og nært portrett av en familie. Den handler om tradisjon og overlevering av kunnskap, om å finne sin egen vei i noen andres fotspor. Og den handler om sau.

Kl. 19:00-20:30: Fåredrag: Koffør e sauen så viktig for oss? 

Sted: Kafèen, Kulturfabrikken 
Gratis inngang

Innledning med Rakel Nystabakk, hovedperson i dokumentarfilmen Sau

Vesterålen hadde ikke vært Vesterålen uten sau. Helt siden den kom fra Midtøsten i fordums tid og frem til i dag har sauen spilt en hovedrolle i utviklinga av samfunnet. I en uformell og underholdende sofaprat ledet av Terje Hjelle møter du lokale sauebønder som forteller om livet med sau i dag, og hva den betyr og har betydd for oss gjennom historien. I dette fåredraget er det sauens tur til å skinne!
Med Rakel Nystabakk, Terje Hjelle, Tor Erling Nilssen, Brynjar Pettersen, m.fl.

Portrett av mann

En av gjestene vi får møte under sofapraten er sauebonde og direktør for museene i Vesterålen Brynjar Pettersen.

— Jeg ser veldig frem til dette arrangementet! Som sauebonde er GaiaDrøv-prosjektet et lite hjertebarn for meg, og det er utrolig kult at Museum Nord nå inviterer til talkshow om sauen og landbrukets store betydning for regionen gjennom historien. Jeg håper både næringen og folk i bransjen tar seg turen for en gøy og lærerik sofaprat med spennende gjester.

Arrangør: Arktisk kompetansesenter for sau SA, Bondelagene i Vesterålen, Museum Nord/ GaiaVesterålen, Sortland Bibliotek, Sortland Museum, Deadline Media, NIBIO

Foto av Rakel Nystabakk: FX Produksjoner

Flere nyheter

Gaia Arctic Summit 2024

Når den internasjonale klimakonferansen Gaia Arctic Summit går av stabelen i Vesterålen i juni er det med særdeles topptunge talere på scenen. Både norske og internasjonale eksperter vil bidra med kunnskap innen ulike felt – knyttet opp mot mulighetsrommet som oppstår rundt bærekraftsutfordringer og sirkulærøkonomi.

Gaiasamling og demonstrasjon av Vesterålsmodellen

Gaia Vesterålen-teamet har denne uka jobbet sammen på Sortland med ferdigstilling av ny prototype av Vesterålsmodellen.

Kunstworkshop i Narvik

Narvik Museum fikk besøk av en skoleklasse som var med på kunstworkshop med naturmaterialer, med kvensk kunstner Åsne Kummeneje Mellem.