Frivillighet på Hurtigrutemuseet

20 februar 2024

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss med så mye forskjellig ved Hurtigrutemuseet! Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum har i alle år hatt en fantastisk dugnadsgjeng som har stilt opp i storm og stilla for å bidra til å sette i stand hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956. Mange tusen timer har de donert for at hurtigrutehistorien skal kunne formidles på Stokmarknes.

Et lite utvalg av alle de fantastiske frivillige på dekk ombord MS Finnmarken. Primus motor og kaptein, Sten-Magne Engen i midten

I tillegg til alt det uvurderlige praktiske arbeidet som gjøres ombord har vi frivillige som stiller opp på andre måter også.

Nylig ble vi kontaktet av Eivind, som kunne tenke seg å hjelpe til med museets fotosamling. Han er nylig blitt pensjonist og engasjerer seg for historien om hurtigruta. Nå kommer han til museet hver tirsdag og setter seg ned med fotoscanneren vår og en god kopp kaffe.

Arbeidet tar mye tid. Hvert foto må scannes i høy oppløsning, så man må ha tålmodighet og være nøyaktig.

Vi setter stor pris på å få Eivind på besøk, og ønsker å takke absolutt alle som har stilt opp og stiller opp som frivillig. Bidraget deres er uvurderlig!