LOFOTKONFERANSEN 2024

20 februar 2024

Museum Nord deltok på Lofotkonferansen 2024 arrangert av våre partnere i «Lofoten De Grønne Øyene» på Thon hotell Svolvær 14. og 15.februar. Museum Nord stilte med Skrei Research Center, prosjektleder i SKREI og markedssjef i Museum nord. Konferansen gikk over 2 dager med tema «Fremtidsretta mobilitet» med en rekke interessante innlegg om infrastruktur, turisme, krafttilgang, ungt engasjement, utenforskap omgjort til ressurspersoner. Mye spennende har skjedd siden De Grønne Øyene startet, men rammebetingelser forandres, og det er mange kamper som krever fokus for å holde trykket oppe på den gode utviklingen som er påbegynt.

FRAMTIDSRETTET MOBILITET

Det er statlig lovfestet at Norge skal kutte sine utslipp med 50% innen 2030. Hvordan gjør vi dette? Hvordan vil dette påvirke fremtidens mobilitet? Dette var noen av hovedspørsmålene under konferansen, da dette også vil påvirke vår region. Lofoten er en region med sterk vekst i næringslivet, en region som er eksportrettet og transport avhengig. Hvordan skal disse utfordringene løses i fremtiden på en bærekraftig og god måte?

Konferansen førte med seg gode diskusjoner rundt disse problemstillingene, gav oss en smakebit på utviklingen som er i gang og delte nyttige verktøy med oss. Så må vi alle jobbe sammen for å fortsette det gode arbeidet og holde trykket oppe.