Vernissage og utstillingsåpning i Narvik

11 mars 2024

Vernissage og utstillingsåpning på Narvik Museum

Fredag 8. mars var det vernissage på Narvik Museum for utstillingen «ingen Kvæner tages i Arbeide» av årets VU-kunstner, Åsne Kummeneje Mellem!

Lørdag 9. mars var det utstillingsåpning for øvrig publikum, og museet hadde i tillegg første dag med VU-martnad og VU-kafé på museet i helga. Utstillingen «ingen Kvæner tages i Arbeide» er mulig å se på Narvik Museum frem til 21. mai.

Ord i Spor

Lørdag 16. mars kan du oppleve en spennende panelsamtale på Narvik bibliotek mellom VU-kunstner Åsne Kummeneje Mellem, lokalhistoriker Geir Horrigmoe og avdelingsdirektør i Museum Nords adeling Ofoten, Jon Framnes. Det blir også markering av Kvenfolkets dag, som er 16. mars hvert år.

Les mer om arrangementet her:

LEs mer om kunstneren

VU-kunstner 2024

Nå nærmer vi oss Vinterfestuka, som er årets største begivenhet i Narvik. Årets Vinterfestuke varer fra 8.-17. Mars. Hvert år har Narvik Museum en kunstutstilling på museet og i år er det Åsne Kummeneje Mellem som er VU-kunstner!

Flere nyheter

Arrangement: Utgravnere

Barn som leter etter nedgravde bein på museet

Registreringsøkt hos William

Samlingsgruppa har denne uka tatt turen til Svolvær for ei registreringsøkt hos William på Lofoten Krigsminnemuseum.

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!