Samlingsnettverket besøkte Narvik

13 mars 2024

Samlingsnettverket i Nordland besøkte Narvik denne uka. Gruppen består av representanter fra Museum Nord, Nordlandsmuseet, Narviksenteret, Árran lulesamiske senter og Helgeland Museum.

Samlingsnettverket er svært viktig for å sikre tett samarbeid mellom museumsinstitusjonene i Nordland. De møtes flere ganger både fysisk og digitalt i løpet av året. Denne gangen stod et besøk i Narvik på agendaen, med møteaktiviteter hos Narviksenteret/Narvik krigsmuseum og på Narvik Museum.

Ukas objekt

Ett av årets samarbeidsprosjekter er ukas objekt. Hver uke i 2024 viser museene fram en museumsgjenstand fra sin samlingen.

samlingsnettverket i Nordland besøkte Narvik
Samlingsnettverket besøkte Narvik denne uka. På programmet stod en evaluering av ukas objekt så langt i år. Foto: Museum Nord.

Sammen med fagansvarlig formidling i Museum Nord ble det gjort en evaluering av ukas objekt fra de siste tre månedene. Vi konkluderte med at vi er fornøyde med engasjementet rundt ukas objekt, samtidig som vi skal prøve ut noen nye triks for å nå enda flere.

Objektene fra samlingene våre er ganske populære. Selv om konseptet ‘ukas objekt’ er begrenset til 2024, kommer vi til å se på muligheten for å videreføre formidlingen av gjenstandssamlingene til neste år.

Følg ukas objekt og ta et lite dypdykk ned i våre museumssamlinger her:

Ukas objekt

Ukas objekt 2024 er et samarbeidsprosjekt mellom museer i Nordland: Museum Nord, Nordlandsmuseet, Helgeland Museum, Árran lulesamiske senter og Narviksenteret.

Tidligere møter

I fjor høst ble det arrangert kurs i gjenstandsfotografering for samlingsnettverket i Nordland.

Kurs i gjenstandsfotografering for Samlingsnettverket i Nordland

Museum Nord har denne uken arrangert kurs på Melbu i objektfotografering for samlingsnettverket i Nordland.