Arkiv i nordland holdt kurs på sortland

15 mars 2024

Museum Nord feirer 20 år i år, og i den anledning ønsket vi å feire med et spennende og lærerikt kurs i arkivbruk. I den forbindelse fikk Sortland Museum med oss Sortland Historielag og Kulturfabrikken på Sortland. Vi inviterte Arkiv i Nordland til å snakke om offentlige og private arkiv. Arkiv i Nordlands Solveig Lindbach Jensen tok turen fra Bodø og 14 deltagere var med å lære om oppbyggelse av arkiv, hva som finnes og hvordan man finner det.

Deltagerne fikk sjansen til å lete selv i arkivet på Sortland Museum.

Man trengte ingen forkunnskap innenfor arkiv for å delta, det var nok å ha litt interesse for historie og for hvordan man leter og finner frem i fortiden.

Tusen takk til alle som kom, og tusen takk til medarrangører og Arkiv i Nordland som stilte opp!