Influenser i rullestol

15 mars 2024

Pierre og kona Myriam på besøk

Forrige uke hadde vi gleden av å ønske Pierre fra Frankrike, influenser i rullestol, velkommen til Hurtigrutemuseet. Pierre reiser rundt i verden sammen med sin kone Myriam for å inspirere og vise at reiser fortsatt er mulig og givende, selv med fysiske utfordringer.

Under sitt besøk hos oss, fikk Pierre anledning til å utforske museets utstillinger og fasiliteter, og teste vår universelle utforming.

Pierre, Myriam og Adelaide
Foto: Hurtigrutemuseet

Vi har den store gleden av å presentere et inspirerende intervju med Pierre, som sitter i rullestol, og som nylig besøkte Hurtigrutemuseet for en omfattende omvisning. Som en stemme for tilgjengelighet og inkludering i reise- og kulturbransjen, deler denne influenseren sine unike opplevelser og perspektiver gjennom sine plattformer. Og ikke minst, inspirerer mennesker fra alle verdenshjørner.

Intervju

Under besøket fikk influenseren en nærgående titt på museets mange tilbud, fra de detaljrike utstillingene som forteller om Hurtigrutens historiske reise, til de autentiske skipene som lar besøkende oppleve sjøfartshistorien på kloss hold. Intervjuet gir oss et innblikk i hvordan museet møter behovene til besøkende med ulike forutsetninger, samt influenserens personlige refleksjoner rundt tilgjengeligheten og hvordan opplevelsen har påvirket deres syn på viktigheten av tilgjengelighet i kultur- og turistsektoren.

HRM: Kan du fortelle oss litt om deg selv og hva som motiverte deg til å besøke Hurtigruten Museet?

Pierre: Vi kom til Norge for å besøke de forskjellige øyene i Nord-Norge, og neste uke skal vi ta en tur med Hurtigruten, så vi ønsket å lære litt mer om historien til Hurtigruten.

HRM: Hvordan har forberedelsene til denne turen vært, spesielt med tanke på tilgjengelighet og overnatting?

Pierre: Vi visste ikke hva vi kunne forvente av Norge fordi det alltid forskjellig fra land til land, ganske overrasket over tilgjengeligheten i de forskjellige overnattingsstedene, og stedene vi gikk til, restauranten, spesielt Hurtigrutens skip, vi var i kontakt med dem, og de har lugarer med rullestoltilgang, og ikke minst og Hurtigrutemuseet.

HRM: Hva betyr reising for deg, og hvordan påvirker det å være i rullestol måten du reiser på?

Pierre: Å være i rullestol gjør selvfølgelig reising mer komplisert, utfordrende, annerledes, du må tilpasse deg alt du ser, og hvordan du ønsker å løfte opplevelsen du har, og vise folk som sitter i rullestol, at de fortsatt kan fortsette å reise…

HRM: Kan du dele noen av de største utfordringene du møter når du reiser i rullestol og hvordan du overkommer dem?

Pierre: De største utfordringene kan være ganske forskjellige avhengig av hvor du er i verden, fordi når du er i USA er alt tilgjengelig, selv naturen, og informasjon er også tilgjengelig. Når du går til andre land, kan vanskeligheten allerede starte på badet på hotellet, du må hoppe fra en stol til en annen stol, en av de største utfordringene kan være, fordi vi ønsker å fortsette å ha et eventyrlig liv, utfordrende å finne det riktige utstyret for å gjøre fotturer, det er hovedsakelig laget for de som er valide, vi prøver å finne utstyr som kan hjelpe til å gjøre dette lettere, som et tredje hjul for å være lettere å komme seg rundt med.

HRM: Hvordan har opplevelsen av tilgjengelighet og overnatting vært her på Hurtigruten Museet og under reisen generelt?

Pierre: Tilgjengeligheten i museet er ganske fantastisk, fordi du vet, det er en gammelt skip, og selv om du sitter i rullestol, kan du besøke nesten hele skipet. Selvfølgelig takket være det nye bygget, kan du bare rulle rundt på egen hånd, og gå hvor du vil, bare å vite at du kan besøke en gammel båt/skip inne i en bygning, det er bare fantastisk!

Det var inspirerende å se hvordan Pierre navigerte seg rundt med letthet, takket være museets tilgjengelighet og design som imøtekommer alle våre besøkende. Hans reise er en kraftfull påminnelse om viktigheten av inkludering og universell utforming i alle offentlige rom.

Museets misjon

På vegne av hele museet, vil vi takke Pierre og Myriam for å dele sin reise og erfaringer med oss. Deres historie understreker viktigheten av å bryte barrierer og skape et mer tilgjengelig og inkluderende samfunn for alle.

Til alle våre følgere: La oss fortsette å arbeide sammen for et samfunn hvor alle, uavhengig av fysiske begrensninger, har lik tilgang og muligheter til å utforske, lære og oppleve det beste verden har å tilby.

Adelaide, vår entusiastiske nye guide, har sørget for at deres opplevelse var både informativ og hyggelig.