Kvensk Panelsamtale i Narvik

18 mars 2024

Kvensk panelsamtale på Narvik Bibliotek

Lørdag 16. mars, på Kvenfolkets dag, ble det arrangert en panelsamtale på Narvik Bibliotek mellom årets VU-kunstner, Åsne Kummeneje Mellem, lokalhistoriker Geir Horrigmoe, og avdelingsdirektør i Museum Nord avdeling Ofoten, Jon Framnes. Arrangementet var et samarbeid mellom Vinterfestukas litteraturfestival Ord i Spor, Narvik Bibliotek og Narvik Museum.

Biblioteksjef Marit Edvardsen introduserer panelsamtalen. Foto: Museum Nord

Arrangementet startet med to musikalske innslag fra Ensemble Oskar, før panelsamtalen startet.

Temaet for panelsamtalen var kvensk kunst, kultur og historie, og kveners tilhørighet i Ofoten og Narvik. Det var rundt 100 oppmøtte på arrangementet, og ivrig deltakelse med spørsmål fra salen under panelsamtalen.

Kunstner Åsne Kummeneje Mellem, lokalhistoriker Geir Horrigmoe og moderator for panelsamtalen, Jon Framnes.

Les mer om kunstneren

VU-kunstner 2024

Nå nærmer vi oss Vinterfestuka, som er årets største begivenhet i Narvik. Årets Vinterfestuke varer fra 8.-17. Mars. Hvert år har Narvik Museum en kunstutstilling på museet og i år er det Åsne Kummeneje Mellem som er VU-kunstner!

Flere nyheter

Skjøtsel på Rallarveien

Skjøtsel på Rallarveien: driftsansvarlig Håvard og avdelingsdirektør Jon opp til Rallarveien for å gjennomføre skjøtsel og vedlikehold.

Sortland Entreprenør skal bygge SKREI

Sortland Entreprenør har sikret seg hovedentreprisen for bygget. Dette er den første og desidert største av 4 byggentrepriser for SKREI. Omfanget på kontrakten er 180 millioner kroner.

Nytt Togtak på Katterat

Nytt togtak på Katterat stasjon: Driftsansvarlig i Ofoten har skiftet ut taket på en togvogn på Katterat Stasjon