En Super Superlørdag

21 mars 2024

Superlørdag den 16. mars var en uforglemmelig opplevelse for både store og små!

Meieriet bibliotek og Lofotr Vikingmuseum arrangerte Superlørdag for 2. gang på Lofotr. Det ble satt opp et spennende program der deltakerne ble utfordret til å hjelpe husfrua, Åshild, med å få tilbake stemmen sin. Den hadde blitt stjålet av Loke, guden av lurerier og sprell! Barna fikk også møte flere andre karakterer som den mektige høvdingen, Olaf Tvennumbruni samt gudene Odin og Loke.

Barna ble delt inn i to grupper, som representerte Jotner og Æser, og fikk konkurrere mot hverandre før det til slutt ble fred mellom gruppene. Etter freden var et faktum, kunne alle lage vakre halskjeder med lær-amuletter de fikk da de kom, samt utforske kunsten å lage rune-amuletter i tre.

Arrangementet ble en stor suksess både for de unge og foreldre som var med. Hele 60 personer var med på moroa! Det var en glede for personalet å være med på denne spennende dagen, og vi ser allerede frem til neste gang vi skal samarbeide med Meieriet bibliotek.

Superlørdag er vanligvis på Meieriet og vi syns det er utrolig hyggelig at vi nå har klart å lage til noen arrangementer her hos oss på Lofotr. Neste gang drar vikingen på tokt til Leknes! Vi håper på et fortsatt fruktbart samarbeid i fremtiden.

Takk til alle som deltok – vi gleder oss allerede til neste Superlørdag samarbeid!

Flere nyheter

Arrangement: Utgravnere

Barn som leter etter nedgravde bein på museet

Registreringsøkt hos William

Samlingsgruppa har denne uka tatt turen til Svolvær for ei registreringsøkt hos William på Lofoten Krigsminnemuseum.

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!