Lærlingbesøk på Melbu

25 mars 2024

Lærlingbesøk på Melbu

Kim Holte og Lovise Isdahl er lærlinger ved Norsk flid Leknes. Et av kompetansemålene de skal innom iløpet av lærlingperioden sin er rekonstruksjon/måltaking av eldre draktdeler. De besøkte magasinet på Melbu nylig for å se nærmere på noen gjenstander i samlingen sammen med konservator Ingrid Elstad og museumkonsulent Gro Rundfloen i Hadsel.

To kvinner ser nærmere på og fotograferer et skjørt
Foto: Ingrid Elstad / Museum Nord

En av gjenstandene de så nærmere var dette skjørtet fra Bruun-samlingen. Skjørtet inngår i en større samling gjenstander, tekstiler og arkiv gitt i gave til museet fra etterkommerne etter familien Bruun, som slo seg opp på jektefart på Børøya i Hadsel fra midten av 1700-tallet.

Foto: Eirik Aspelund Linder / Museum Nord


Skjørtet er grønt, vattert og fotsidt i glanset ullstoff utført i matelassé. Mønsteret er stukket for hånd i rutemønster. Nederst er der to rader med håndbroderte blomster med silketråd i plattsøm. Lomme på høyre side, sydd med grovt striestoff. Midjebånd i burgunder.

Foto: Kim Holte

mer fra Magasinet

En dag i gjenstandsmagasinet

En dag med registreringsarbeid i kjelleren på samfunnshuset på Melbu!

Saluttkanonene til familien Bruun

Saluttkanonene til familien Bruun: Har du vært i middagsselskap og tenkt at det som trengs nå er et skikkelig smell for å få festen i gang?

Flere nyheter

Arrangement: Utgravnere

Barn som leter etter nedgravde bein på museet

Registreringsøkt hos William

Samlingsgruppa har denne uka tatt turen til Svolvær for ei registreringsøkt hos William på Lofoten Krigsminnemuseum.

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!