Registrering av samlingen på Fygle Museum

25 mars 2024

Museum Nord sine samlinger

Museum Nord har ansvar for å forvalte og ta vare på sine samlinger, og derfor er registreringen av samlingene et veldig viktig arbeid for de som jobber i alle Museum Nords 21 museer.

I denne forbindelsen blir gjenstander fotografert og registrert i samlingsdatabase, Primus, med veiledning av samlingsforvaltningsteamet. Etter nesten to år, da vi sist hadde registreringsøkt på Fygle museum, startet registreringsarbeidet igjen i januar 2024. I begynnelsen var det mest rydding, kartlegging og planlegging, men da man begynte med selve registreringen ble det raskt mange gjenstander registrert.

Registreringsøktene i Vår 2024

Resultatene vi oppnådde i øktene våren 2024 er veldig gode, de viser lovende resultater for påfølgende økter til høsten. Møtene fant sted regelmessig en gang i uken, og over 8 uker ble det registrert 134 gjenstander i Primus. Det ble bestemt at registreringsøktene i vår, skal midlertidig slutte før påske for å konsentrere seg på forberedelser av sommersesong. Det betyr at onsdag 27. mars er siste gang man møtes på Fygle Museum i forbindelse med registreringsarbeid, men planene er å gjenoppta registreringen til høsten.

Foto: Museum Nord

Hva skal skje på Fygle Museum?

Det er selvsagt at formidlingsaktiviteter på Fygle Museum skal fortsette selv om registrering er satt på pause. Museet er ikke åpent til publikum, men man må bestille omvisning på forespørsel (ta gjerne kontakt med booking booking@lofotr.no).

DKS-opplegget Gammeldags Skole på Fygle Museum avvikles i uke 35 og 36.

Skoleklasse på Fygle Museum
Foto: Museum Nord

LES OM samlingsforvaltningsteamets resultater

Registreringsøkt på Andøymuseet

Årets siste registreringsøkt for samlingsforvaltningsgruppa vår ble lagt til Andøymuseet.

Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

I forrige uke møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten.

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Flere nyheter

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.

Sesongåpning og bryggetreff på Korsnes

Sommersesongen på Korsnes starter for fullt med familiearrangement på dagtid og bryggetreff på kvelden førstkommende lørdag 22. juni!