skolebesøk om vikingtid

25 mars 2024

Før helgen var Bø museum på skolebesøk og tema var vikingtid. Det resulterte i gode refleksjoner og mange stilige tegninger.

tegninger om vikingtid

Elevene fikk blant annet høre om utgravningen av Osebergskipet og Ottars reise til Kong Alfred i England. Vikingene var som kjent også handelsmenn og fiskerbønder, i tillegg til å være ville krigere som dro på tokt.

tegninger om vikingtid

Det fins mange spor etter vikingene i Nord-Norge også. På Borg er det for eksempel funnet en 83 m lang hustuft, i Hadsel 30 m lange nausttufter og i Hovden mange gravhauger fra vikingtid. Den eneste hjelmen fra vikingtid i Norge er funnet på Gjermundbu på Ringerike.

Elevene fikk utfolde seg fritt når de skulle tegne noe fra det de hadde hørt om. Som dere ser, syns noen at det var kulere hvis det hadde vært horn på hjelmene. Her er også dyrehodestolper fra Osebergskipet, guden Odin med krone på hodet og midtgardsormen. Slaget på Stiklestad er også kommet med, samt dyrehoder på skipene og ulike tolkninger av skjold.