Ramsalt opera på Hurtigrutemuseet

07 april 2024

minneverdig feiring av Museum Nords 20-årsjubileum

Operaentusiaster og musikkelskere ble samlet på Hurtigrutemuseet sist lørdag, den 6. april, for en unik opplevelse – en Opera pub med Ramsalt Opera. Arrangementet trakk til seg 120 deltakere, og stemningen var elektrisk med et publikum som var storfornøyd gjennom hele kvelden.

Aliz Fulop

Ramsalt opera, kjent for sine innovative og publikumsnære tilnærminger til opera, overgikk seg selv med en kveld fylt av fantastiske melodier. På scenen sto noen av de mest talentfulle artistene i landet. Åse Helén Villanger Krystad, en sopran med en stemme som berører hjertestrenger, ledet an med sin kraftfulle fremførelse. Hun ble akkompagnert av tenoren John Kristian Bjørnstad Karlsen, hvis lidenskapelige tolkninger ga liv til hvert eneste stykke. Sveinar Aase, en annen fremragende artist, bidro også til kveldens magi med sin musikalske dyktighet.

Aliz Fulop

Publikum ble tatt med på en reise gjennom operaens verden, med et repertoar som både rørte ved de klassiske hjørnesteinene i operalitteraturen og utforsket mindre kjente perler. Arrangementet på Hurtigrutemuseet tilbød en perfekt blanding av kulturell berikelse og sosialt samvær, og beviste nok en gang musikkens evne til å samle mennesker på tvers av alle bakgrunner.

Aliz Fulop

Arrangørene bak Opera pub – Hurtigrutemuseet og Ramsalt opera, har allerede mottatt mange forespørsler om når det neste arrangementet vil finne sted, noe som tyder på en voksende interesse for opera blant publikum. Med sitt engasjement for å bringe operaen nærmere folket, fortsetter Ramsalt opera å være en viktig kraft i det kulturelle landskapet. Denne vellykkede kvelden på Hurtigrutemuseet er bare et eksempel på den positive effekten kunst og musikk kan ha på et samfunn.