En ny Europafjær i hatten for Museum Nords forskningsrepertoar

16 april 2024

I forrige uke dro FoU og SKREI Research Center ved Anna og Jonas til Oviedo i Spania for «kick off» møte i «Horizon Europe» prosjektet, «Culturality». Prosjektet adresserer «kulturarv i rurale og perifere områder for å fremme kreativ turisme og bærekraft». Prosjektforslaget fikk høyest score i seleksjonsprosessen til Horizon Europe, og som vår eminente prosjektleder fra Universitetet i Oviedo sa; «We´re on the top of Europe», som indikerer at vi kan være særlig stolte av å ha kommet så langt, nå begynner moroa!

Partnerne våre kommer fra hele Europa; Spania, Italia, Estland, Slovenia, Romania, Skottland og Sverige.

Culturality i 4 år

Prosjektet går over 4 år der Museum Nord er partner og vil gjennomføre en rekke aktiviteter i løpet av prosjektperioden som vil gi flere av våre fagfolk, besøksplasser og tema muligheter for utvikling i henhold til den nye strategien. Møtet gikk over 4 dager med tett program og en nøye gjennomgang av arbeidspakker, mål, delmål, metode, digitale løsninger, osv. Våre utsendte medarbeidere fikk benyttet sin tankekapasitet til det fulle, men gleder seg til å kunne tilby organisasjonen vår en rekke muligheter de neste årene for Museum Nords forskningsrepertoar.

Les mer om Culturality-prosjektet her.

Flere nyheter

SKREI-pilot på Lofotr Vikingmuseum

15. mai var filmfolka i Lofoten Film Collective og utstillingskoordinator for SKREI på Lofotr Vikingmuseum for å filme scener til en pilot. 

Klargjøring til sesong på Korsnes

Avdelingsdirektør i avdeling Ofoten, Jon Framnes, og driftsansvarlig Håvard Amundsen var på Korsnes Museum mandag 13. mai for å klargjøre til sommersesongen!

Jubileumsdag i Storvågan!

26 mai feirer vi Museum Nords 20 års jubileum med åpen dag i hele Storvågan!