Grindveving i Narvik

18 april 2024

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum! Kurset arrangeres i samarbeid med Áhkánjárgga Sámesearvi/Narvik Sameforening og Duodjeinstituhtta Nordland, med kursleder og duodjekonsulent Tone Elvebakk.

Kursdeltakerne fikk først en innføring i duodji i vårt område, og hvilke bånd som er vanlige å bruke til kofta i Ofoten og Sør-Troms.

Foto: Museum Nord

Så gikk vi kursleder Tone gjennom hvordan man regner seg frem til hvor lang renninga må være, hvordan man regner hvor mange tråder man skal renne, og hvordan man trer opp vevgrinda.

Foto: Museum Nord

Etter gjennomgangen var det tid for deltakerne å velge hva de ville veve, og sette i gang med å lage renning og deretter tre sin egen vev. Neste gang kommer vi i gang med vevinga!