Registreringsøkt hos William

19 april 2024

Samlingsgruppa har denne uka tatt turen til Svolvær for ei registreringsøkt hos William på Lofoten Krigsminnemuseum.

Samlingsgruppa samles flere ganger i året for å gjøre registreringer og kartlegginger. Gruppa består av ansatte fra alle avdelingene i Museum Nord, og er ledet av fagansvarlig forvaltning. I Svolvær deltok Jaroslav, Erlend, Elisabeth, Ingrid, Catharina og Ágnes, i tillegg til kollegaer fra Lofoten Krigsminnemuseum.

William Hakvaag har opp i gjennom årene bygget opp ei imponerende samling av objekter fra andre verdenskrig. Har du ikke besøkt Lofoten Krigsminnemuseum ennå, er det å anbefale på det sterkeste.

En rik museumssamling

Samlingsgruppa har kommet godt i gang med kartlegging av gjenstander i utstillingene til Lofoten Krigsminnemuseum. Mer enn 500 objekter ble kartlagt i denne runden!

Samlingen er rik med mange små detaljer, uniformer og gjenstander som består av hundre deler.

Historisk vandring i Svolvær

Det ble også tid til litt historisk påfyll, og ikke bare intens kartlegging av gjenstander. William Hakvaag tok samlingsgruppa med på historisk vandring i Svolvær sentrum, og knyttet historier og bilder til steder rundt omkring i byen.

Les om tidligere registreringsarbeid

Registrering av samlingen på Fygle Museum

Etter nesten to år siden registreringsøktene på Fygle Museum avbrøt, har registreringsarbeidet startet igjen i januar 2024.

Registreringsøkt på Andøymuseet

Årets siste registreringsøkt for samlingsforvaltningsgruppa vår ble lagt til Andøymuseet.

Registreringsøkt på Kjøpsvik Museum

I forrige uke møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Kjøpsvik Museum i Ofoten.

Registreringsøkt på Sørvågen Radio

I slutten av august møttes samlingsforvaltningsgruppa vår til en ny registreringsøkt, denne gangen på Sørvågen Radio – et telemuseum.

Registrering på samlebånd

Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa til Museum Nord begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

registrering av gjenstander

Forvaltning av gjenstander er en av flere viktige arbeidsoppgaver som museene har. Denne uken er det opplæring i Narvik.