styret på studietur

22 april 2024

I forrige uke var Museum Nords styre og ledelse på studietur i Ofoten. Tirsdag ble det tur til Kiruna med Steingrim Sneve som guide. Styret fikk oppleve en tur ned i besøksgruven til LKAB i Kiruna, hele 540 meter under bakken!

Besøksgruven til LKAB i Kiruna

Det ble også et besøk i Kiruna kirke med forfatter Agge Theander som kunne fortelle om flyttingen av byen. På vei tilbake til Narvik ble det også lagt inn et stopp på rallarkirkegården på Hergot.

Besøk i Kiruna kirke med forfatter Agge Theander

Torsdag gikk med til samtaler med Narvik Havn, Futurum, Visit Narvik og UiT, før turen bar videre til Ballangen Museum. Fredag var det møte med Narvik kommunes ledelse. Tema var vitenmuseum og planer for utvikling av museet i kommunen.