Elever på Sortland Museum redesignet egne tøynett

30 april 2024

Den dag i dag er det mye snakk om å være miljøbevisste. Som enkeltpersoner er det flere tiltak vi kan gjøre, og en av dem er å slutte å kjøpe nye ting hele tiden. I den anledning hadde Sortland Museum den store glede av å invitere 5-7 klasse på Lamarka Skole og Sortland Barneskole til DKS (Den kulturelle skolesekken) Redesign!

Elevene fikk sjansen til å lage sin helt egen tøypose av gamle reststoffer som Sigerfjord Husflidslag og Sortland Husflidslag donerte til oss. Vi snakket om hvordan vi kan reparere klær vi har, samt at vi kan skape noe helt nytt ut av gammelt tøystoff.

Elevene lagde noen fantastiske tøyposer i ulike størrelser, og alle ble helt unike. Mange av elevene var svært kreative. Noen lagde håndtak, andre skulderreimer. Noen lagde lommer og andre lagde snøring til posen sin.

Sortland Museum ønsker å takke alle som besøkte oss! Dere var råflinke!