Klargjøring til sesong på Korsnes

14 mai 2024

Avdelingsdirektør i avdeling Ofoten, Jon Framnes, og driftsansvarlig Håvard Amundsen var på Korsnes Museum mandag 13. mai for å klargjøre til sommerens sesong!

Våren er vel underveis også ute på Korsnes ved munningen til Tysfjorden. Korsnes Museum er et av Museum Nords museer som holder åpent kun i sommersesongen. Følg med på Korsnes Museum sine åpningstider i sommerens sesong HER.

Korsnes Museum ligger i et idyllisk område med hvite strender og frodig landskap ca. 6 km fra fergeleiet på Bognes. Anlegget er et gammelt kommunikasjonssenter; her var det handelssted, postkontor, telegraf og dampskipsanløp. Bygningsmiljøet stammer fra 1700–1900-tallet.

I den gamle låven blir du kjent med den livsglade og viljesterke fotografen Magdalene Norman fra Korsnes i utstillingen «Evige øyeblikk». Magdalene returnerte tilbake til barndomshjemmet sitt i voksen alder og jobbet som poståpner og dampskipsekspeditør.

En kort spasertur unna, på nabogården Leiknes, ligger et kjent bergkunstfelt fra eldre steinalder som er 8000–10 000 år gammelt!

Glimt fra utstillingen på Korsnes Museum

Evige øyeblikk

Fotoutstillingen “Evige øyeblikk” gir innblikk i fotografen Magdalene Normans liv og opplevelser.

Korsnes museum

Anlegget på Korsnes er et gammelt kommunikasjonssenter som ligger i et idyllisk område.