Kunstworkshop i Narvik

22 mai 2024

Kunstworkshop på Narvik museum

Tirsdag 21. Mai fikk Narvik Museum besøk av 7. klasse fra Narvik Montessori. Elevene fikk være med på en spennende kunstworkshop med kvensk kunstner Åsne Kummeneje Mellem!

Elevene fikk være med kunstneren i hennes kunstutstilling hvor de fikk høre om hvordan kunstneren bruker naturmaterialer i kunstverkene og hvordan hun høster inn materialer.

Deretter fikk elevene gå ut for å lete etter og samle egne naturmaterialer de kunne bruke til å lage kunst under workshopen. Mange kreative kunstverk ble laget, blant annet fuglereder, båter og andre mer abstrakte kunstverk. Takk for besøket!

Elevene fikk brukt kreativiteten sin til å lage kunst av naturmaterialene på kunstworkshop på Narvik Museum

Lytt til podkastepisode med kunstneren

Les mer

VU-kunstner 2024

Nå nærmer vi oss Vinterfestuka, som er årets største begivenhet i Narvik. Årets Vinterfestuke varer fra 8.-17. Mars. Hvert år har Narvik Museum en kunstutstilling på museet og i år er det Åsne Kummeneje Mellem som er VU-kunstner!

Vernissage og utstillingsåpning i Narvik

Vernissage og utstillingsåpning av kunstutstillingen «inen Kvæner tages i Arbeide» av VU-kunstner Åsne Kummeneje Mellem

Kvensk Panelsamtale i Narvik

Lørdag 16. mars, på Kvenfolkets dag, ble det arrangert en panelsamtale på Narvik Bibliotek mellom årets VU-kunstner, Åsne Kummeneje Mellem, lokalhistoriker Geir Horrigmoe, og avdelingsdirektør i Museum Nord avdeling Ofoten, Jon Framnes.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.

Flere nyheter

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.