Gaiasamling og demonstrasjon av Vesterålsmodellen

24 mai 2024

Gaia Vesterålen-teamet har denne uka jobbet sammen på Sortland med ferdigstilling av ny prototype av Vesterålsmodellen.

Vesterålsmodellen

Siste versjon Vesterålsmodellen er straks klar til å vises fram til publikum. Denne uken har gjengen fra Museum Nord, Sintef og Deadline Media jobbet med siste finpuss med testing og retting av feiler.

I tillegg har modellen vært demonstrert for ulike målgrupper: småskolen, ungdomskolen, reiselivsnæringen og lokalpolitikere.

Fra disse har vi fått masse nyttige tilbakemeldinger på hvordan vi skal jobbe videre med utvikling av modellen.

Besøk Sortland Museum på Rådhuset

I sommer tar Sortland Museum med seg både utstillinger og museumsbutikken og flytter opp til Sortland rådhus. 15. juni er det storstilt utstillingsåpning av Vesterålsmodellen og Gaia Drøv.

Mer om Gaia Vesterålen

Gaiavesterålen

Gaia Vesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn

Flere nyheter

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.