Åpen dag i Storvågan var en suksess!

28 mai 2024

Foto Malin Overholth

Lofotmuseet, Galleri Espolin og Lofotakvariet arrangerte Åpen dag 26 mai. Da ble det også markert Museum Nords 20års jubileum. Det var en innholdsrik dag med masse forskjellige aktiviteter. Alt ifra roing til læren om spiselige ville planter med «Lofotens ville kjøkken» og mye, mye mer.

Frivillige, lag og foreninger stilte opp på dagen og gjorde dagen helt perfekt!

Været var upåklagelig. Og mange benyttet muligheten til et lite bad i fjæra ved Lofotmuseet.

Foto Svein I Pedersen

På Lofotmuseet fikk man en smak av hjemmelagde fiskepinner stekt på takke.

Foto Malin Overholth

Vågan bibliotek var tilstede i rorbua Alperosen hele dagen og hadde med bøker om kyst og hav for barn og unge.

Foto Harald Strøm

Lofoten undervannsklubb gjorde fridykking og apparatdykk fra flytekaia ved Lofotakvariet. De viste fram hva de fant i havet og fortalte om dykking i Lofoten. Samme stedkunne man besøke redningsskøytene Sundt Flyer og Inger Johanne, da Redningsselskapet lå til kai også ved Lofotakvariet.

Foto Harald Strøm

Man kunne få testet sine ro kunnskaper og finn takten med en god venn i en av robåtene vi har lagt ut ved akvariet. Kai Larsen, for kystlaget, var lærevillig hjelper som stilte opp som hjelpemannskap i temaet.

Foto Harald Strøm

På kaia ved Lofotakvariet fikk man også en smaksprøve røykelaks fra NordLaks som var veldig populært.

Kunstner Bjørn Tore Stavang hadde kunstverksted på Galleri Espolin der han lærte bort spennende teknikker.

Her var det også aller siste mulighet til å få med seg utstillingen Å søke seg fra mørke til lys, der ni kunstnere har laget kunstverk i forbindelse med 200-årsjubileet for fyrlinsen.

Vi takker alle sammen som kom til oss og gjorde dagen så flott som den ble!