Velkommen til ny utstilling i Kabelvåg

03 juni 2024

Utstillingen passer for både voksne og barn – her kan du prøve å lose et (ganske lite) tankskip trygt til kai uten å gå på grunn, bygge en molo, eller snurre lykkehjulet som forteller deg om dine fremtidsmuligheter…

Utstillingen gir glimt fra Kystverkets historie og byr på unike fotografier, digitale fyrbesøk, samt utforskning og opplevelser for både store og små.

Gratis inngang hele juni på Galleri Lille Kabelvåg.

Åpent tirsdag – fredag 09.00- 14.00, lørdag-søndag 11.00-15.00

Omvisninger til skolene i Vågan i hele juni! Påmelding til Lofotmuseet@museumnord.no

Utstillingen er laget i forbindelse med Kystverkets jubileum og er et samarbeid mellom etaten og Kystverkmusea Museum Nord.

Les mer

Jubileumsutstilling: Fra Statens havnevesen til Kystverket

I år er det 150 år siden Statens havnevesen etablerte seg i Kabelvåg. Samtidig er det 50 år siden havnevesenet, fyrvesenet og losvesenet ble slått sammen til Kystverket.

Flere nyheter

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.