Geoturer er i gang!

04 juni 2024

Geoturer til Keiploftet

Geoturene til Keiploftet i Eiterdalen i Ofoten er i gang! For femte året gjennomfører Ballangen Museum Geoturer til Keiploftet som DKS-opplegg for 7. klasser i Narvik Kommune!

Geoturene går opp til det gamle kvartsbruddet oppe på 380 m.o.h. på Keiploftet i Eiterdalen i Råna. Oppe på Keiploftet får elevene være med på å tenne bål, og får en innføring i kvartsbruddets historie og geologien der oppe. Her ble det tatt ut både kvarts og feltspat.

Første grupper på Geotur i år var Bjerkvik skole i forrige uke, og denne uka startet med tur sammen med Skjomen skole.

Les om keiploftet

Kvartsen på Keiploftet

Kanskje en av de mest komplette av forlatte gruveanlegg i Ofoten er kvartsen på Keiploftet. Kvartsbruddet ligger på ca. 380 moh i Eiterdalen.