Læring og leven i kulturminneparken

04 juni 2024

Tradisjon tro inviterte Melbo Hovedgård sjette trinn ved alle skolene i Hadsel til Kulturminneparken ved Hadsel kirke for læring, hygge og aktiviteter denne uka som en del av Den kulturelle skolesekken! I år slo vi oss på lag med Voksenopplæringa i Hadsel, som både deltok på aktivitetne og serverte deilig laks, bakt i steinovn ute i det fri.

Sjetteklassene fikk lære om den flotte kirka vår, om Sankt Stefanus og Sankt Katarina av Aleksandria, de to helgenene avbildet på altertavla. De fikk gå på stylter, spikre, spille kubb og til og med skyte med pil og bue. Vi var så heldige og ha Even Johansen med oss, som instruerte elevene, og sørget for at alt gikk trygt for seg.

Arkeolog Julie Sæther kom hele vegen fra Bø museum for å ta med elevene på kulturminnevandring i terrenget nedenfor kirka. Her fikk de lære om gårdshaug og nausttufter fra førkristen tid.

I tillegg fikk skoleelevene prøve seg på spinning med håndtein, et gammelt håndtverk som har bidratt til å kle nordleningene i tusenvis av år. Visste du forresten at vikingene seilte med seil av vevet saueull?

Vi har som alltid storkost oss sammen med elevene fra skolene i Hadsel disse dagene. Været var litt ustabilt til tider, men humøret var på topp, og vi håper virkelig at alle har hatt noen både minnerike og lærerike dager i Kulturminneparken i Hadsel sammen med oss!

Om du er interessert i hvilke andre tilbud vi har til skoler og barnehager kan du gå inn her!