DKS på Keiploftet

17 juni 2024

DKS på Keiploftet

De siste tre ukene har Ballangen Museum gjennomført Geoturer med 7. klasser fra Narvik Kommune. Godt over hundre elever har deltatt på Geoturene som går til Keiploftet i Eiterdalen i Ofoten i slutten av mai og starten av juni. Geoturene er et DKS-tilbud som gjennomføres hver vår.

Geoturene går opp til det gamle kvartsbruddet oppe på 380 m.o.h. på Keiploftet i Eiterdalen i Råna. Oppe på Keiploftet får elevene være med på å tenne bål, og får en innføring i kvartsbruddets historie og geologien der oppe. Her ble det tatt ut både kvarts og feltspat.

Takk for turen!

Se en kort video fra DKS på Keiploftet

Se mer

Tilbud til barn og unge hos museene i Ofoten

Her finner du informasjon om hvilke tilbud museene i Ofoten har til barn og unge: museumsbesøk, geoturer, podkast, den kulturelle skolesekken.

Kvartsen på Keiploftet

Kanskje en av de mest komplette av forlatte gruveanlegg i Ofoten er kvartsen på Keiploftet. Kvartsbruddet ligger på ca. 380 moh i Eiterdalen.

Ballangen Museum

Lær om den mangfoldige geologi- og gruvehistorien til området, og samfunnet rundt bergverksindustrien.