Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

18 juni 2024

Hva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden?

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.

Seminaret «Lofoten som bærekraftig matdestinasjon», organisert av OsloMet og referansegruppen i prosjektet S2Food-forsterk, fant sted en hel dag på Nyvågar hotell i Kabelvåg i september 2023. Dette notatet er en oppsummering av seminaret den dagen, og en oppsummering av prosjektgruppens rundreise i Lofoten med besøk hos produsenter og andre aktører innen lokalmat.

Foruten forskere ved SIFO bestod planleggingsgruppen av en referansegruppe med ulike eksperter på norsk matkultur: Anne Karine Statle fra LofotenMat SA, Ellen Marie Forsberg fra Viken fylkeskommune, Kjersti Grøndahl fra Statsforvalteren i Oslo og Viken, Viktorija Viciunaite fra Universitetet i Sørøst-Norge og Frode Kristensen fra Salgslaget AS. For anledningen hadde vi også gleden av støtte fra følgende personer og lokale aktører til planlegging og gjennomføring av seminaret: Bjørg-Elin Kärn i LoVe Utvikling AS, Anna Vermehren og Jonas Walsøe fra Museum Nord/ SKREI Research Center og Ove Jakobsen fra Nord universitet.

Utgiver: Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet

Forside rapport SRC-OsloMet Lofoten som bærerkaftig matdestinasjon

Rapport

Lofoten som bærekraftig matdestinasjon

Last ned nå

Flere nyheter

Styrbjørn på vei nordover

I disse dager er slepebåten D/S Styrbjørn på vei nordover mot Kyststevnet i Bodø, før den går videre til sitt nye hjem i Narvik!

Arctic Ghost Train av RAF med Stellaris DansTeater

Bli med på en unik og spennende opptreden av Arctic Ghost Train av RAF med Stellaris DansTeater på Narvik Museum!

Skjøtsel på Rallarveien

Skjøtsel på Rallarveien: driftsansvarlig Håvard og avdelingsdirektør Jon opp til Rallarveien for å gjennomføre skjøtsel og vedlikehold.