pangstart på sommerseongen!

19 juni 2024

Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Vi er stolt over å kunne ønsker alle sammen velkommen i et helt nytt bygg! I perioden 15. juni til 31. oktober befinner vi oss i den gamle kinoen på Sortland i Parkveien 2.

Ikke nok med at vi har fått nytt og større lokal, men vi har åpnet tre helt nye utstillinger for sommersesongen!

Her fikk våre gjester lære om den legendariske Sortlandordføreren PC Reinsnes og oppbyggingen av Sortland etter krigen. Denne utstillingen var gratis for alle.

Vi kunne også tilby utstillingen GaiaDrøv som handler om sau og bondelivet i nord. Denne utstillingen befinner seg inne på scenen i den gamle kinoen.

Vår hovedattraksjon er en 15m2 modell av Vesterålen. Denne modellen er i 3D og gir et utrolig spennende og nytt perspektiv av Vesterålen som region. Her lærte både små og store om myter og sagn, om infrastruktur, dyreliv, bosetning og havet.

Vi takker alle våre samarbeidspartnere for å ha hjulpet til i å få disse prosjektene til! Så takker vi alle som deltok på åpningen!