Gruvecamp i Ballangen

04 juli 2024

Gruvecamp i ballangen

Onsdag 3. juli var det duket for Gruvecamp på Ballangen Museum. Gruvecamparrangementet har blitt en årlig begivenhet på museet i Ballangen, og er en del av Arctic Kids i Ofoten.

Ofoten Amatørgeologiske forening var med på arrangementet, og hadde med seg spennende bergarter og mineraler gjestene kunne få se nærmere på.

Gjestene fikk også prøvd ut kunnskapene sine på en rebussti rundt museet, med både spørsmål for barn og voksne med geologisk tema.

Ofoten Amatørgeologiske forening hadde også med seg to metallsøkere som både små og store var ivrige på å prøve ut! Gjestene kunne også prøve seg på et gammelt spill: Skotthyll!

Se video fra Gruvecamp

Mer om museet og gruver i Ballangen

Ballangen Museum

Lær om den mangfoldige geologi- og gruvehistorien til området, og samfunnet rundt bergverksindustrien.

Bjørkaasen gruber

Ballangens hjørnesteinsbedrift i mer enn 50 år – bli kjent med Bjørkaasen Gruber.

Kobbergruvene i Melkedalen

Da gruveeventyret i Jernlia var over i 1898, tok direktøren H. A. Hielm med seg mannskap og verktøy og dro over fjellet til Melkedalen på jakt etter drivverdige malmforekomster.

Flere nyheter

Styrbjørn på vei nordover

I disse dager er slepebåten D/S Styrbjørn på vei nordover mot Kyststevnet i Bodø, før den går videre til sitt nye hjem i Narvik!

Arctic Ghost Train av RAF med Stellaris DansTeater

Bli med på en unik og spennende opptreden av Arctic Ghost Train av RAF med Stellaris DansTeater på Narvik Museum!

Skjøtsel på Rallarveien

Skjøtsel på Rallarveien: driftsansvarlig Håvard og avdelingsdirektør Jon opp til Rallarveien for å gjennomføre skjøtsel og vedlikehold.