Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

History workshop with GaiaVesterålen in Hadsel

Tuesday 21 February 202310:00 - Thursday 23 February 202314:30

Picture of many people standing around GaiaVesterålen's first prototype model showing Øksnes municipality in miniature

Velkommen til en spennende workshop, der du kan bli med og samle historien om Vesterålen!

Mye av Vesterålens historie lever i folket ? nå er GaiaVesterålen i gang med et omfattende arbeid for å bevare denne historien. Vi ønsker å samle inn historisk kunnskap om regionen i en dataportal, som blant annet skal utgjøre selve innholdet i den fremtidige interaktive modellen av Vesterålen på ca. 500 m². Dette er en unik mulighet for oss i Vesterålen til å formidle historien om vår kultur, natur og historie.
Her er alle som sitter på mye kunnskap og entusiasme for lokalhistorie hjertelig velkomne!
Workshops skal arrangeres i alle kommunene i Vesterålen. Det arrangeres to workshops på dagtid og ett på kveldstid:
TIRSDAG 21.2 kl. 10:00?14:30
ONSDAG 22.2 kl. 18:00?21:00
TORSDAG 23.2 kl. 10:00?14:30
Tirsdag og torsdag får man gratis lunsj ? ellers blir det også servering av kaffe/te og noe å bite i. Det er valgfritt hvor mange dager man vil delta.
PÅMELDING HER
OBS! Påmelding er IKKE bindende. Dette er kun for at vi skal få et overblikk over hvor mange som kommer.
HVORDAN FOREGÅR INNSAMLINGEN?
Hver workshopdag går vi igjennom dataportalen, utviklet av Sintef. Her jobber vi helt konkret med å legge inn forskjellige historiske datapunkter, under forskjellige temaer. Disse dataene skal videre utvikles for å vises til publikum gjennom Vesterålsmodellen, og ellers bevares digitalt for fremtiden. Dette blir en viktig ressurs for alle historieinteresserte og for fremtidige prosjekter.

Dette er en sosial samling der du kan bidra med det du selv er opptatt av – om det så er bosettingshistorie, immateriell kulturarv, jordbruk og fiske, infrastruktur, osv. Vi byr på god stemning, gratis lunsj på tirsdag og torsdag, og muligheten til å ha innflytelse i et spennende og viktig prosjekt for å bevare vår lokalhistorie.

Dette lar seg ikke gjøre uten kunnskapsrike og ressurssterke ildsjeler. Vi gleder oss til å arrangere noen produktive og hyggelige innsamlingsdager!

Details

Start:
Tuesday 21 February 2023 10:00
End:
Thursday 23 February 2023 14:30