Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

War sailors from the north – lecture with author Roger Albrigtsen

Sunday 23 October 202217:00 - 19:00

Author portrait of Robert Albrigtsen and the book series "Krigsseilere fra nord", edited on a background of waves in storms
Sortland museum og Sortland bibliotek ønsker velkommen til søndagsforedrag 23. oktober kl. 17.00 på Kulturfabrikken!
Roger Albrigtsens KRIGSSEILERE FRA NORD er en serie på tre bøker om krigsseilere i perioden 1939-45. Nylig kom den tredje og siste boken ut, som omhandler krigsseilere fra Nordland.

Med utgangspunkt i personlige historier, dokumenter og fotografier, samt sjøforklaringer og tyske ubåt-logger gir bøkene en sterk skildring av den brutale virkeligheten til krigsseilerne. De levde under et konstant press og hadde nervene på høykant døgnet rundt. Når som helst kunne de bli truffet av en torpedo eller gå på ei mine som lå og ventet i det til tider opprørske havet. De som overlevde krigen, fikk ofte senskader, posttraumatisk stress og store nerveplager.

ROGER ALBRIGTSEN (f. 1971) er forfatter, foredragsholder og frilansjournalist fra Evenes i Nordland. Han er i dag bosatt i Lakselv i Finnmark. Albrigtsen kommer våren 2022 med tredje og siste av bøkene i serien Krigsseilere fra nord. Dette blir hans tiende krigshistoriske sakprosautgivelse.

I foredraget fortelles de dramatiske historiene til krigsseilerne fra Nord-Norge, i ute- og hjemmeflåten. Foredraget gir et innblikk i:
? Kvinner og menn i krigsseilas
? De overlevende og deres familier
? De omkomne
? Behandlingen etter krigen
? Krigsseilerregisteret som kilde

Billett kr. 100,-, barn og unge går gratis. Billett kan kjøpes i museumsbutikken tirsdag – lørdag kl. 11-15. Billett kan også kjøpes en time før foredraget begynner.

Vel møtt til et spennende foredrag!

Details

Date:
Sunday 23 October 2022
Time:
17:00 - 19:00