Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Boklansering og to foredrag om andre verdenskrig i nord

torsdag 27. oktober kl. 19:00 - 21:00

Forsiden til tre bøker under tittelen "Andre verdenskrig i nord"

Velkommen til foredrag i anledning lanseringen av trebindsverket om andre verdenskrig i nord, torsdag 27.10. kl. 19.00 på Kulturfabrikken Sortland!

Dette verket er den første samlede framstillingen av krigen i nord, og i tre bind beskrives og analyseres en lang rekke sider ved krigen og okkupasjonen som ikke tidligere har vært presentert samlet for offentligheten.

I anledning lanseringen kan du høre to interessante foredrag:
«Vi manglet alt, jeg husker at vi frøs mye» med Åsa Elstad
«NS i Nord-Norge: Hvem var medlemmene, og hvorfor meldte de seg inn?» med Baard H. Borge.

Etter foredragene blir det mulighet til å kjøpe bøkene.

Billett kan kjøpes på forhånd i museumsbutikken mellom tirsdag–lørdag kl. 11.00–15.00, eller i timen før foredragene starter.

Velkommen!


Mer om verket

Trebindsverket er et resultat av ny forskning om andre verdenskrig i det nordligste Europa, og utnytter også den rike etterkrigslitteraturen på feltet. Verket er skrevet av 32 forfattere som på ulike områder har spesialkompetanse. De aller fleste forfatterne er historikere, men også forfattere fra andre fagområder har bidratt med flere kapitler.

Dette er også det største bokverket om krig og okkupasjon i Norge som utgis etter at verket Norge i krig utkom på 1980-tallet.

Hver bok har egen redaktør og omhandler forskjellige temaer; disse er «Overfall og okkupasjon» (red. Fredrik Fagertun), «En annerledes hverdag» (red. Bjørg Evjen) og «Kampen om frihet» (red. Stian Bones).

Prosjektledelse og redaksjon for verket har ligget ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi ved UiT Norges arktiske universitet. Forfatterne kommer fra UiT, Nord universitet, NTNU, Gjenreisningsmuseet og Forsvarets høgskole. Tre forfattere har tilhørighet utenfor akademia. Hovedredaktør og prosjektleder er Fredrik Fagertun. Bokverket kommer ut på Orkana Akademisk.

Bokprosjektet har hatt finansiell støtte fra Trond Mohn, Norges forskningsråd, Forsvarsdepartementet, SpareBank 1 Nord-Norge – Samfunnsløftet, UiT Norges arktiske universitet, Norsk kulturråd og Stiftelsen Fritt Ord.

Detaljer

Dato:
torsdag 27. oktober
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Kulturfabrikken Sortland
Strandgate 1
Sortland, 8400 Norge