« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

DS «Irma» (1905) – En Skjebnesvanger Dag på Hustadvika

tirsdag 13. februar kl. 12:00 - 13:00

Bli med oss på et dypt gripende foredrag på Hurtigrutemuseet den 13. februar, markeringen av den tragiske dagen i 1944 da Hurtigruteskipet DS «Irma» gikk tapt. Foredragsholderen, Sten Magne Engen, vil ta deg med på en historisk reise som avdekker livet til dette majestetiske skipet, dets rolle i norsk maritim historie, og den skjebnesvangre hendelsen som fant sted på Hustadvika nøyaktig 79 år siden.

Engen vil dykke inn i hendelsene rundt senkningen av skipet av norske torpedobåter og gi deg en dypere forståelse av den dramatiske dagen som for alltid skulle endre historien.

Foredraget vil også utforske etterspillet av denne tragiske hendelsen, minnesmerker som er reist for å ære skipet og mannskapet, samt den vedvarende betydningen av denne historien i dagens samfunn.

Dette er en unik sjanse til å bli kjent med en viktig del av Norges maritime arv og hedre minnet om DS «Irma». Bli med oss på Hurtigrutemuseet den 13. februar kl. 12:00, og del i denne historiske reisen med Sten Magne Engen.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til dette spesielle arrangementet på Hurtigrutemuseet.

Inngang: vanlig billett

Årskort : gratis