« Alle Arrangementer

Engegard-Svendsrud-og-Haugen trio

ENGEGÅRD, SVENDSRUD OG HAUGEN TRIO
Konsert i Galleri Espolin i Kabelvåg

Trioen Arvid Engegård (fiolin), Håvard Svendsrud (trekkspill) og Svein Haugen (kontrabass), besøker Galleri Espolin i Kabelvåg med egen konsert, onsdag 21. august kl. 19.00.
Konserten er en del av trioens sommerturné 2024 med i alt 15 konserter.

Engegård, Svendsrud og Haugen er alle landskjente musikere, som har spilt sammen siden 2015. Samarbeidet har ført til mange konserter og turnéer rundt om i Norge, og til flere kritikerroste album, hvor platen «Nordlandslåter» fra 2020 er et av høydepunktene. Engegård, Svendsrud og Haugen trio har også medvirket på en rekke festivaler, som Lofoten internasjonale kammermusikkfest, Vinterfestuka i Narvik og Østfold Kammermusikkfest.

Programmet på Galleri Espolin vil være variert og underholdende, både med klassiske perler og norskkomponert gammeldansmusikk, side om side. Blant komponistene som er representert i programmet kan nevnes Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate og Johan Halvorsen, videre gammeldanslegendene Bjarne Olsen, Anders Sørensen og Per Bolstad. Det vil også bli innslag både av tango og ungarsk sigøynermusikk.

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturdirektoratet.

Kort om musikerne:

Arvid Engegård fra Bodø er kjent som fiolinist over hele Europa. Videre er han aktiv som dirigent, og leder regelmessig orkestre som Det norske kammerorkester og Oslo Filharmoniske orkester.  Innen folkemusikken har Engegård samarbeidet med musikere som Susanne Lundeng, Nils Økland og Håvard Svendsrud. Arvid Engegård er særlig kjent som primarius for Engegårdkvartetten, et kammerensemble som i senere år har høstet stor internasjonal anerkjennelse.

Håvard Svendsrud fra Modum er kjent som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill. Etter endt musikkutdannelse ved Barratt Dues Musikkinstitutt i 1998, har han vært frilansmusiker med et bredt spekter av prosjekter, både som solist og som kammermusiker. Siden 2013 har Svendsrud også vært aktiv som produsent for sitt eget plateselskap, Aksent.  Svendsrud har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sitt spill.

Svein Haugen fra Andøy i Nordland har vært kontrabassist i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Ved siden av dette har han vært aktiv i en lang rekke ensembler og grupper, bl.a. i sigøynerensemblet «Sturm und Drang». Svein Haugen er i dag stadig å finne i ulike orkestre og ensembler. Videre leder han hver sensommer sin egen festival Festitur i Vesterålen.

Tid og sted for konserten:

Onsdag 21. august, kl. 19.00
Galleri Espolin, Storvåganveien 22, 8310 Kabelvåg