« Alle Arrangementer

Foredrag på Bø Museum med Karoline Kjesrud

lørdag 13. juli kl. 12:00 - 13:00

Karoline Kjesrud
Plantehistorie for fremtiden: Tradisjonskunnskap fra vikingtid og middelalder med relevans for vår egen tid?
Karoline Kjesrud vil dele innsikter fra fortidens plantebruk og vise hvordan gammel kunnskap fortsatt kan påvirke og berike vår moderne hverdag.
Kunnskap om planter har vært essensielt i menneskers samfunn til alle tider. Ønsker om langt liv og god helse har ledet mennesker til å bruke og forvalte plantene man har omgitt seg med. Likevel har kunnskap om plantebruk levd i skyggen av andre kunnskapsoverføringer. Noe plantekunnskap har blitt skrevet ned på ulike stadier gjennom norsk historie, mens annen kunnskap er tilgjengelig gjennom bilder, plantenavn og arkeologiske funn. Spor av vikingtidens og middelalderens plantebruk kan gi oss et nytt blikk på vår tids landskap. Her finnes planter til mat og medisin. Kan fortidens kunnskap om planter gi oss verdifull retning for fremtidig plantebruk?
Karoline Kjesrud er Førsteamanuensis i middelalderkunst, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.
Inngang: 100 kr med kaffe og kake

Dato: