Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Forskningsdagene: Foredrag om kaldtvannskoraller

torsdag 29. september kl. 19:00

bilde av koraller i havet

Når man snakker om korallrev går tankene raskt til tropiske strøk. Det er ikke så mange som vet at det også finnes kaldtvannskoraller og at 25% av de vi kjenner til ligger langs kysten av Norge.

Faktisk finner man verdens største forekomst av kaldtvannskoraller på Røstrevet, rett utenfor Lofoten. Her har korallene levd og bygget sitt hjem i tusenvis av år, og har nå en utstrekning på utrolige 100 km2 (!)

De norske korallrevene er noen av de mest komplekse og artsrike økosystemene i havet, og danner livsgrunnlag for hundrevis av andre arter. Likevel er kaldtvannskorallrevene ukjente for folk flest.

SALT, Havforskningsinstituttet og Museum Nord jobber nå med å utvikle en ny, permanent utstilling om kaldtvannskoraller som er planlagt å åpne på Lofotakvariet i 2023. Ønsket er å skape interesse, stolthet og eierskap til korallrevene utenfor vår egen kyst, og spre kunnskap om korallrevenes viktige rolle i det marine økosystemet.

Kjersti Eline T. Busch er gründer og daglig leder i SALT. I dette foredraget vil hun fortelle om sitt eget møte med kaldtvannskorallrevene utenfor Lofoten, vise fargerike undervannsbilder og gi et innblikk i arbeidet med den nye utstillingen til Lofotakvariet.

Gratis inngang!

Arrangeres av Museum Nord i samarbeid med SALT og Forskningsdagene.

Undervannsbilder: Erling Svensen

Detaljer

Dato:
torsdag 29. september
Tid
19:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Lofotakvariet
Storvåganveien
Kabelvåg, 8310
Telefon
+47 76 07 86 65