Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Geobiking – Elsykkeltur i Skjerperens Fotspor

mandag 5. juli kl. 10:00 - fredag 9. juli kl. 15:00

800kr
Elsykkeltur

Bli med på fantastiske elsykkelturer i Ballangens mangfoldige natur- og begverkshistorie. Fra sykkelsetet kommer du tett inn på naturen, dyrelivet og historiene. Vi leker oss med sykler, mestrer omgivelsene og har det gøy sammen med venner og familie. Med elsykkel blir selv oppoverbakkene morsom å sykle. På skogsvei og gjengrodde stier få du oppleve historien i lag med vår guide. Utfordringer er det nok av, og turen går innom stoller og skjerp som ble drevet for over hundre år siden.

Kobbergruvene i Melkedalen (Man, ons og fredager)

Oppmøte ved Ballangen museum. Her får dere utdelt elsykler og en kort introduksjon om syklene og dagens etappe. De første kilometerne går langs asfaltert vei. Ved Sjurvannet tar vi den gamle anleggsveien opp til stollene som ble sprengt ut i fjellet. Kobbergruvene var rike, men det ble en kort anleggsperiode før driften ble avviklet. På tilbaketuren følger vi de gamle ferdselsveiene som ble brukt til transport av malm. 

Vi sykler forbi Grunnvannet naturreservat hvor vi kan se sjeldne fuglearter og planteliv. Ta gjerne med kikkert.

Turen gir deg mange flotte opplevelser, gode bergverkshistorier, og utfordringer nok. Det er en fordel å ha sykkelerfaring fra før.

Museet forholder seg til enhver tid gjeldende smittevern regler.

Elsykling i små grupper, i fri natur med familie og venner er en utmerket aktivitet denne sommeren. Velkommen til en trygg og minnerik opplevelse.

Deltakerne må disponere egen bil.

Kjeldebotn (Tir og torsdager)

Oppmøte ved Ballangen museum. Her får dere utdelt elsykler og en kort introduksjon om syklene og dagens etappe. De første kilometerne går langs en skogsvei opp til Bøvannet. Veien går over til sti og vi sykler i kupert og krevende terreng. I Skårnesdalen ligger et gammelt skjerp. Skjerperne hadde tro på gode forekomster av sink, men de store rikdommene uteble. Vi sykler innom dette skjerpet på turen ned til den idylliske jordbruksbygda Kjeldebotn. Turen tilbake går langs asfaltert vei, og vi stopper opp ved dolomittbruddet på Hekkelstrand.

Turen gir deg mange flotte opplevelser, gode bergverkshistorier, og utfordringer nok. Det er en fordel å ha sykkelerfaring fra før.

Elsykling i små grupper, i fri natur med familie og venner er en utmerket aktivitet denne sommeren. Museet forholder seg til enhver tid gjeldende smittevern regler.

Velkommen skal dere være til en trygg og minnerik opplevelse.

Dette får du:

• En fantastisk opplevelse sammen med andre mennesker i en unik natur.

• TREK EL sykkel av høy kvalitet m. hjelm.

• Innføring i områdets unike begverkshistorie og geologi.

• Lokalkjent guide som sørger for en sikker og minnerik opplevelse.

Detaljer

Start:
mandag 5. juli kl. 10:00
Slutt:
fredag 9. juli kl. 15:00
Kostnad:
800kr
Arrangement Tags:
Hjemmeside:
https://www.visitnarvik.com/no/geobiking-elsykkeltur-i-skjerperens-fotspor

Sted

Ballangen Museum
Syllaveien 36
Ballangen, 8540
+ Google-kart