Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Historieworkshop med GaiaVesterålen i Øksnes

tirsdag 7. februar kl. 10:00 - torsdag 9. februar kl. 14:30

Bilde av mange mennesker som står rundt GaiaVesterålens første prototypemodell som viser Øksnes kommune i miniatyr

Velkommen til en spennende workshop, der du kan bli med å samle historien om Vesterålen!

Mye av Vesterålens historie lever i folket – nå er GaiaVesterålen i gang med et omfattende arbeid for å bevare denne historien. Vi ønsker å samle inn historisk kunnskap om regionen i en dataportal, som blant annet skal utgjøre selve innholdet i den fremtidige interaktive modellen av Vesterålen på ca. 500 m². Dette er en unik mulighet for oss i Vesterålen til å formidle historien om vår kultur, natur og historie.
Her er alle som sitter på mye kunnskap og entusiasme for lokalhistorie hjertelig velkomne!
Workshops skal arrangeres i alle kommunene i Vesterålen, og Øksnes er først ut. Det arrangeres to workshops på dagtid og ett på kveldstid:
TIRSDAG 7.2 kl. 10:00 – 14:30
ONSDAG 8.2 kl. 18:00 – 21:00
TORSDAG 9.2 kl. 10:00 – 14:30
Tirsdag og torsdag får man gratis lunsj – ellers blir det også servering av kaffe/te og noe å bite i. Det er valgfritt hvor mange dager man vil delta.
PÅMELDING:
Følg linken for påmelding: https://forms.gle/PnhdCLsdPu9YKLGQ9
OBS! Påmelding er IKKE bindende. Dette er kun for at vi skal få et overblikk over hvor mange som kommer.
HVORDAN FOREGÅR INNSAMLINGEN?
Hver workshopdag går vi igjennom dataportalen, utviklet av Sintef. Her jobber vi helt konkret med å legge inn forskjellige historiske datapunkter, under forskjellige temaer. Disse dataene skal videre utvikles for å vises til publikum igjennom Vesterålsmodellen, og ellers bevares digitalt for fremtiden. Dette blir en viktig ressurs for alle historieinteresserte og for fremtidige prosjekter.

Dette er en sosial samling der du kan bidra med det du selv er opptatt av – om det så er bosettingshistorie, immateriell kulturarv, jordbruk og fiske, infrastruktur, osv. Vi byr på god stemning, gratis lunsj på tirsdag og torsdag, og muligheten til å ha innflytelse i et spennende og viktig prosjekt for å bevare vår lokalhistorie.

Dette lar seg ikke gjøre uten kunnskapsrike og ressurssterke ildsjeler. Vi gleder oss til å arrangere noen produktive og hyggelige innsamlingsdager!
Arrangører: GaiaVesterålen, Museum Nord og Øksnes Museum

Detaljer

Start:
tirsdag 7. februar kl. 10:00
Slutt:
torsdag 9. februar kl. 14:30
Kategori for Arrangement: