Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hva gjør vi med enklingene?

mandag 27. mars kl. 12:00 - 21:00

Portrettbilde av dame over en enslig vott som henger på en grein.

Mandag 27.03 transformeres Sortland museum for å romme et tankevekkende og samskapende kunstprosjekt i votteutstillingen:

Hva gjør vi med «Enklingene»? Én dag på utstilling med Siri Johnsen

En pose med enkeltvotter og -lester ligger på vent. De er ofte skapt av nær familie eller venner. Alle vottene har historier, og tanker knyttet til seg. Noe av det er tapt for alltid, men hva er igjen? Hva skal de brukes til?

Dette tenkte livskunstner Siri Johnsen da hun besøkte utstillingen «Varme hender – om vottens kulturhistorie» på Sortland museum. Utstillingen retter søkelyset mot et beskjedent plagg, men som bærer mye verdi, rent praktisk, men også symbolsk. Votter er livsviktige i den nordnorske hverdagen – samtidig er votter et arbeid av kjærlighet, de er ofte hjemmestrikket, og laget til noen vi er glad i. Hva skjer når vi mister en vott og sitter igjen med en «enkling»?

På mandag prøver vi noe nytt og åpner dørene til votteutstillingen mellom kl. 12-15 og 18-21, og inviterer til et utforskende og kreativt kunstprosjekt sammen med Siri Johnsen.

I prosjektet skal vi sammen utforske «enklinger», og undersøke hvordan vi kan skape noe nytt ut av noe som har mistet sin opprinnelige funksjon. Dette blir en unik stund som vi håper kan invitere til samhold, nysgjerrighet, å bryte ut av mønstre og filosofere på en ellers vanlig mandag. Det er gratis å delta, og man bestemmer selv når og hvor lenge man vil være med. Vi stiller med materialer og redskaper, men ta gjerne med enkeltvotter som du vil gi nytt liv. Vi tilbyr kaffe og te, og et sted å snakke og skape sammen.

Utstillingen «Varme hender – om vottens kulturhistorie» står på Sortland museum fra 11.2-31.3, og er på utlån fra Norges Arktiske Universitetsmuseum.

Detaljer

Dato:
mandag 27. mars
Tid
12:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,

Sted

Sortland Museum
Strandgata 1
Sortland, 8400 Norge
+ Google-kart
Telefon
975 65 108