Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Konsert med Nidaros Strykekvartett

torsdag 10. november kl. 19:00 - 21:00

plakat

Velkommen til klassisk konsert med Nidaros Strykekvartett og elever fra Vågan kulturskole på Galleri Espolin. 

Nidaros Strykekvartett har hatt konserter på internasjonale musikkfestivaler i København, Stockholm, Umeå, Couvarrubias, Bilbao og Valencia tillegg til de norske scenene og festivalene.

Når de kommer til Galleri Espolin i november presenterer de en av «Solkvartettene» skrevet av strykekvartetten far, Joseph Haydn. Dette stykket (op. 20 nr 2 i C-dur) blir beskrevet som en diamant blant dyre juveler, og satte i sin tid standarden for den fremtidige strykekvartettlitteraturen.

I tillegg byr kvartetten på en Narvik-født komponist som også vet å utnytte strykekvartettens potensial. Den nå Trondheimsbaserte komponisten Terje Bjørklund skrev «Carmina» som et bestillingsverk til OL på Lillehammer i 1994, og verket har i ettertid blitt spilt over hele verden. Bjørklunds lyriske partier og sterke melodiske profilering har i det anerkjente amerikanske musikktidsskriftet Fanfare blitt beskrevet som «en oppdatert Grieg».

Denne novemberdagen får dere også høre utdrag fra Den danske strykekvartett anerkjente folkemusikkprosjekt «Last Leaf», hvor kvartettens medlemmer har arrangert nordiske folketoner for deres format. I arrangementene får de nordiske melodiene skinne, slik som i blant annet den danske salmen «Den yndigste rose er funden».

På denne konserten får kvartetten også litt hjelp av dyktige strykeelever ved Vågan kulturskole. Det gleder vi oss ekstra til!

Billetter kr 200,- selges i døra.

OM UTØVERNE:
Nidaros Strykekvartett ble grunnlagt i 2003 og består av Ola Lindseth (fiolin), Hilde Kjøll (fiolin), Ragnhild Torp (bratsj) og Synnøve Volden (cello).

I tillegg til den klassiske sjangeren utforsker de også gjerne andre sjangre, og har bak seg samarbeid med blant andre Heidi Skjerve, Herborg Kråkevik, Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø. Kvartetten har medvirket ved flere plateinnspillinger, hvorav én ble nominert til amerikanske Grammy.

Se arrangementet på facebook: www.facebook.com/events/497602112276741

Detaljer

Dato:
torsdag 10. november
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Galleri Espolin
Storvåganveien
Kabelvåg, 8310 Norge
Telefon
76 07 84 05