Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Krigsseilere fra nord – foredrag med forfatter Roger Albrigtsen

søndag 23. oktober kl. 17:00 - 19:00

Forfatterportrett av Robert Albrigtsen og bokserien "Krigsseilere fra nord", redigert på en bakgrunn av bølger i storm
Sortland Museum og Sortland bibliotek ønsker velkommen til søndagsforedrag 23. oktober kl. 17.00 på Kulturfabrikken!
Roger Albrigtsens KRIGSSEILERE FRA NORD er en serie på tre bøker om krigsseilere i perioden 1939–45. Nylig kom den tredje og siste boken ut, som omhandler krigsseilere fra Nordland.

Med utgangspunkt i personlige historier, dokumenter og fotografier samt sjøforklaringer og tyske ubåt-logger gir bøkene en sterk skildring av den brutale virkeligheten til krigsseilerne. De levde under et konstant press og hadde nervene på høykant døgnet rundt. Når som helst kunne de bli truffet av en torpedo eller gå på ei mine som lå og ventet i det til tider opprørske havet. De som overlevde krigen, fikk ofte senskader, posttraumatisk stress og store nerveplager.

ROGER ALBRIGTSEN (f. 1971) er forfatter, foredragsholder og frilansjournalist fra Evenes i Nordland. Han er i dag bosatt i Lakselv i Finnmark. Albrigtsen kom våren 2022 med den tredje og siste av bøkene i serien Krigsseilere fra nord. Dette blir hans tiende krigshistoriske sakprosautgivelse.

I foredraget fortelles de dramatiske historiene til krigsseilerne fra Nord-Norge, i ute- og hjemmeflåten. Foredraget gir et innblikk i:
• Kvinner og menn i krigsseilas
• De overlevende og deres familier
• De omkomne
• Behandlingen etter krigen
• Krigsseilerregisteret som kilde

Billett kr. 100,-, barn og unge går gratis. Billett kan kjøpes i museumsbutikken tirsdag–lørdag kl. 11–15. Billett kan også kjøpes en time før foredraget begynner.

Vel møtt til et spennende foredrag!

Detaljer

Dato:
søndag 23. oktober
Tid
17:00 - 19:00
Kategori for Arrangement: