Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

JUBILEUMSDAG PÅ GALLERI ESPOLIN 

søndag 26. mai kl. 11:00 - 15:00

Flere barn rundt et bord som maler bilder. Bilde fra Kystens dag på Galleri Espolin i 2023.

JUBILEUMSDAG PÅ GALLERI ESPOLIN 

Velkommen til Jubileumsdag i Storvågan! I forbindelse med Museum Nords 20 års jubileum inviterer Lofotakvariet, Lofotmuseet og Galleri Espolin inviterer til aktiviteter for store og små på hele museumsområdet, søndag 26.mai!

Vi arrangerer malerverksted for barn og ungdom under Kystens dag på Galleri Espolin. Du kan også besøke våre faste Espolin Johnson-utstillinger og utstillingen «Å søke seg fra mørket til lys –From Shadows to Beacons». Søndag 26.mai er siste visningsdag for kunstutstillingen, så det er verdt å benytte sjansen.

Det blir mange morsomme familieaktiviteter å delta på i galleriet, museet og på akvariet. Flere frivillige lag og foreninger er med og bidrar i aktiviteter i Storvågan denne dagen, for å dele sin kunnskap om havet og kystkulturen med våre besøkende.

PROGRAM 

 Merk disse tidene: 

12.00 Mating av sel og oter på Lofotakvariet 

12.30 Sang og lek for barn i alle aldre med Anette Rosenvinge på Galleri Espolin 

12.45 Villmatsvandring i vikingenes fotspor med Odd Arne Sandberg med start fra Lofotmuseet.

13.00 Lesestund i rorbua der Nora Alvine Sandberg leser eventyr som passer for barn fra småskolealder og oppover 

14.00 Sang og lek for barn i alle aldre med Anette Rosenvinge på Galleri Espolin 

15.00 Mating av sel og oter på Lofotakvariet 

 Hele dagen: 

På Lofotmuseet kan du smake hjemmelagde fiskepinner stekt på takke, og få en kopp te og kunnskap om lokale urter og andre vekster fra Judith van Koesveld i den historiske hagen ved væreierboligen. Hele dagen blir det gammeldagse leker for barn i alle aldre. 

 Vågan bibliotek har med bøker om kyst og hav for barn og unge. Du kan låne bøker med hjem fra pop-up-biblioteket i rorbua Alperosen hele dagen. 

Lofoten undervannsklubb fridykker og apparatdykker fra flytekaia ved Lofotakvariet. De viser fram hva de finner i havet og forteller om dykking i Lofoten. Du kan prøve pusteapparat og dykkermaske i et kar på flytekaia. Samme sted kan du gå ombord i redningsskøytene Sundt Flyer og Inger Johanne når Redningsselskapet legger til kai. Test også dine rokunnskaper og finn takten med en god venn i en av robåtene vi har lagt ut ved akvariet. På kaia får du også en smaksprøve røykelaks fra NordLaks. 

Kunstner Bjørn Tore Stavang har kunstverksted og lærer bort spennende teknikker på Galleri Espolin. Her er det også aller siste mulighet til å få med seg utstillingen Å søke seg fra mørke til lys, der ni kunstnere har laget kunstverk i forbindelse med 200-årsjubileet for fyrlinsen. 

 I tillegg er alle våre faste utstillinger på Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet åpne (Væreierboligen er for tiden stengt). 

 Nyvågar Rorbuhotell serverer lunsj fra 12.00 til 15.00. 

 NB! Noen av utendørsaktivitetene har værforbehold! 

  

Samarbeidspartnere: 

Lofoten undervannsklubb, Redningsselskapet, Vågan bibliotek, Svolvær Seafood AS, Nord-Laks, Kystlaget, Judiths urtehage, Lofotens ville kjøkken. 

Detaljer

Dato:
søndag 26. mai
Tid
11:00 - 15:00
Kategorier for Arrangement:
, ,

Sted

Galleri Espolin
Storvåganveien
Kabelvåg, 8310 Norge
Telefon
76 07 84 05