Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lofoten Art Open

lørdag 9. september kl. 12:00 - 19:00

Plakat Lofoten Art Open

Velkommen til årets Lofoten Art Open!

I alt 22 atelierer, verksteder og gallerier i Lofoten holder åpent denne helgen for publikum! Du finner de ulike aktørene på Reine og Nusfjord, på veien mellom Stamsund og Leknes, Kvalnes, Henningsvær, Kabelvåg og Svolvær.
Når: 9.–10. september kl. 12–19.

Lofoten Art Open på Galleri Espolin

Galleri Espolin har invitert tegneseriekunstnerne Judith Vanistendael og Eva Hilhorst til å presentere sitt prosjekt og holde tegneworkshop på lørdag under Lofoten Art Open!  

Utstillinger
I våre samlingsutstillinger kan publikum oppleve noen av Kaare Espolin Johnsons tidligste tegninger, hans kjente litografier og fascinerende arbeider på papir i en blandet teknikk.

Se dokumentarfilm
Opplev kunstneren fortelle om sitt liv og sine inspirasjonskilder, samt hans mest sentrale motiver som «Juksafiskere», «Fylgje» og «Lysbroen».

Skap selv!
La deg inspirere og lag egne uttrykk: på lørdag kan du være med på tegneworkshop fra kl. 13 til 15 med kunstnerne Judith Vanistendael og Eva Hilhorst. Judith og Eva vil holde en presentasjon om sitt arbeid med Storytelling-prosjektet og snakke om hvordan de gjør informasjonen de finner om til overbevisende historier. Inspirert av dette får deltagerne sjansen til å tegne sine egne tegneserie-historier i en times workshop. Til slutt lager vi kopier slik at historiene kan deles blant deltakerne.

Resten av helgen blir det mulighet for å lage ditt eget bilde i en av Kaare Espolin Johnsons foretrukne teknikker – scraperboard.

Judith Vanistendael er tegneseriekunstner og har publisert flere grafiske noveller, mens Eva Hilhorst er grafisk journalist og redaktør for den digitale platformen Drawing the Times. De to tegnerne jobber med grafisk journalistikk, og har klimaendringer som et felles prosjekt. Judith og Eva tegner historier for å synliggjøre det usynlige. De forsker på måter å fortelle om klimaendringer på, fiktive og sakprosa ved å møte mennesker og jobbe med samskapingsprosjekter. Dette er deres tredje besøk i Nord-Norge. De er artists in residence på Melbu ved AiRV og Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap. Den 15. september skal de delta på årets Elvelangs-festival.

https://www.instagram.com/judith_vanistendael/
https://www.instagram.com/hilhorsteva/

Galleri Espolin Lørdag 9. september fra kl. 13.00 til 15.00:
Presentasjon og tegneworkshop med Judith Vanistendael og Eva Hilhorst

 

DELTAGERE OG PROGRAM – Lofoten art open 2023

MOSKENESØYA

Galleri Eva Harr/Reine Kultursenter viser malerier av Eva Harr, bilder fra Arnt Sneve og bilder og film av Trym Ivar Bergsmo.

FLAKSTADØYA

Salteriet Galleri Nusfjord viser H. M. Dronning Sonja – Grafikk «NORDLIGE LANDSKAP», Nicholas O ́Leary maleri «RAW», Ragnhild Lie – Installasjon «WILD FISH COLLECTED», Ingeborg Stana – maleri og grafikk, Frode M Lillesund – Bronseskulptur, Renate Johansen – Tegning og Elisabeth Helvin – Keramikk.

VESTVÅGØYA

Lofoten Wool/Høystålet byr på ullvarer av lokal ull, plantefarging av garn og et levende tekstilverksted.

Galleri 2 viser utstilling av Roghieh Asgari Torvund «RESONANS». Tegninger, video og malerier.
Roghieh har performancen «FORTUNE TELLER» lørdag kl 15.00. I tillegg viser Scott Thoe malerier, og det er Workshop for barn og unge med film og tegning med de samme fargene som Roghieh har brukt.

Rokkvika Porselensfabrikk her finner du Gunvor Tangrands keramiske produkter.

Atelier Åsen – Liv Andreassen inviterer inn på sitt atelier, viser sine arbeider og byr på kaffe og kake.

Kunstkvarteret I Lofoten inviterer inn på atelierer, verksteder og utstilling. Prosjektet TRYKK I SANNTID. Kjellaug Halten Lunde, Lill Anita Olsen, Rina Charlott Lindgren, Thomas Falstad, Vebjørg Hagene Thoe og trygve Luktvasslimo med flere. Her blir det også Verdenspremiere for lydverket til Robert Curgenven fra Irland, «LOFOTEN OPEN FROM PAVILLION OF AIR» Sound Walk.

Fryseriet i Meieriet kultursenter, Leknes Lofoten Wool og Ragnhild Lie inviterer til utstilling med interiørtekstiler og samtidskunst – VI FAVNER NATUR -RÅTT HÅNDVERK.

Atelier Kvalnes, Anne Katrine Dolven viser retrospektiv utstilling med verk fra 1984 og 1986 i sitt atelier.

Kjetil Berge, Geir Losnegard og Sigrid Høyforsslett Bjørbæk viser nye arbeider, tekstil, metall, tre og glass i Haverringen 936. Det blir bar kveld i Midnightsun bar’n, ta med drikke.

Kleivan Kunstmottak, Chris Reddy invitere til Studio utstilling og sporadiske Trommejamsessions.

HENNINGSVÆR

Engelskmannsbrygga har åpent galleri og viser Glass av Heidi Kristiansen og Mette Paalgard, Fotografi av John Stenersen og Keramikk av Cecilie Haaland.

Galleri Lofoten viser sin faste utstilling LOFOTMALERE med anerkjente kunstnere som Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Adelsteen Normann, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe. I tillegg utstilling med akvareller av Lars Lerin og utstilling med Magne Furuholmens grafiske verk og keramikk.

AUSVÅGØYA

Kabelvåg Kunsthall, Sylvia Henriksen, Bjørn Tore Stavang, Maria Gradin, Even Bie-Larsen , Christine Nøtnes og Malin Nyheim Overholth inviterer til PopUp visning og presentasjon i den gamle barneskolen i Kabelvåg.

Agnetes Atelier, Agnete Tangrand inviterer inn på sitt atelier i Kabelvåg.

Lofoten Glass, Catinka Mæhlum inviterer inn på Åpent glass galleri.

Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum viser utstillingen HEALING LANDSCAPES av Vilija Vitkute. Skisser, klipp og lim – Interrail av Thor Erdahl og Inger Anne Nyaas. Kunst i Motbakke er åpen, og Thor trykker grafikk på verkstedet. LAO 2023 avsluttes med PUST med Johanne Seines Nilsen.

Atelier 23 Ragnhild Adelheid Holten og Christian Skagen viser arbeider fra sine kunstneriske virksomheter i sitt atelier og hjem.

Svolvær Kunstforening viser Vemund Thoes maleri utstilling «TROMS OG FINNMARK STATE OF MIND»

Nordnorsk Kunstnersenter NNKS, arrangerer kunstrebus i Svolvær for hele familien. Lørdag fra kl. 12 -18 er det Karveskurd/nettskjæring workshop med kunstneren Øystein Pålsønn Lønvik.

Galleri Dagfinn Bakke viser kunst fra 40 kunstnere og her er det rammeverksted.

Bakgrunn:

Lofoten Art Galleries, LAG tok i 2022 initiativ til å starte Lofoten Art Open, LAO som fant sted 10. og 11. september 2022.  Kunstnere og visningsrom for kunst åpnet sine atelierer for publikum samme helg. Arrangementet ble godt mottatt og LAG arbeider for at Lofoten Art Open skal bli et årlig arrangement 2. helga i september, som styrker samarbeidet og inspirerer til videre utvikling innenfor det visuelle kunstfeltet i Lofoten.

Lofoten Art Open 2023 er støttet av Nordland Fylkeskommune og Norsk Kulturråd.

Detaljer

Dato:
lørdag 9. september
Tid
12:00 - 19:00

Sted

Galleri Espolin
Storvåganveien 22
Kabelvåg, 8310 Norge