« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lofotkista: Foredrag med Åsa Elstad på Bø Museum

torsdag 14. mars kl. 18:00 - 19:30

Lofotkiste i utstilling på Bø Museum

I mars markerer vi kvinnedagen og lofotfisket med foredrag!

Åsa Elstad skal fortelle om lofotkista. Lofotkista er ei utstyrskiste mannfolkene hadde med seg når de dro på skreifiske til Lofoten. Arbeidet som ligger bak ei sånn kiste fortjener all mulig oppmerksomhet. Kvinnfolkene strikka og baka og pakka slik at mannfolkene kunne klare seg borte fra hjemmet i mange uker. Mann og sønn måtte ha klær, flatbrød og salmebok. I dag kan det jo fremstå som snodig at mannfolkene ikke ordna sine egne klær, og hvorfor måtte de ha med flatbrød og salmebok?

Foredraget tar for seg hva kvinnearbeidet betydde for gjennomføringa av vinterfisket, både når det gjaldt utrustninga og kvinnenes rolle som «bakkemannskap». Ei viktig side ved dette var samarbeidet mellom kvinnene i bygda.

Åsa Elstad har doktorgrad i historie og jobbet i mange år ved Sortland Museum.

Inngang kr 100 med kaffe og kake.

Dato:
torsdag 14. mars