« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lydinstallasjonen «Fyrtårnet» av Tine Surel Lange i Andenes Fyr

mandag 19. februar - fredag 23. februar

Bilde av Tine Surel Lange, som står på en strand med havet i bakgrunnen.

En seks etasjers lydinstallasjon i Andenes fyr av Tine Surel Lange som kan oppleves under Nordlyst – vinterfest i Andøy, 19. – 25. februar 2024.

Hva ser og hører fyret? Dette var utgangspunktet til Tine Surel Lange når hun skulle lage installasjonen. Den består av seks lydverk som presenteres i forskjellige høyttaler-formater og lyttesituasjoner opp gjennom fyret, hvor lyder og verk vil både stå alene og smelte sammen.

Lydmaterialet er basert på feltopptak fra Lofoten og Vesterålen, sammen med lydopptak av instrumenter og lydlige objekter fra kunstnerens atelier i Lofoten. Komposisjonene er sterkt farget av kunstnerens historie og tilknytning til området.

Kunstneren besøker Andøy i regi av kunstresidensprogrammet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV), med Andøy kommune som vertskap sammen med Andøymuseet, Museum Nord. Prosjektet er også støttet av Nordnorsk Kunstnersenter, Norsk Kulturråd, TONO-stipend, ZKM | Center for Art and Media, Music Norway, og Komponistenes Vederlagsfond.

TINE SUREL LANGE
Arktiske landskaper, omgivende lyder, mytologier og ritualer er noen av de tingene som inspirerer den norske komponisten og interdisiplinære kunstneren Tine Surel Lange (f. 1989, Vesterålen, base i Lofoten). I arbeidene hennes står lytting i sentrum, med et sterkt fokus på sted, rom, og konnotasjoner, og hvordan dette kan påvirke hvordan vi lytter til eller opplever et verk. De seneste årene har hun fokusert på lydkoreografi, 3D-lyd, lydlige objekter, lyd til sceniske produksjoner, og på å skape konseptuelle verk for lyd og bilde, ofte fascinert av magisk realisme og menneskeartens undergang.
www.tinesurellange.com

Start: