« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Museum Nord 20 år: Stor-Johan Arnt og Andrea

søndag 4. februar kl. 13:00 - 14:30

En figur kledd som en fisker med ekstra lange bein ligger henslengt på et tre. Figuren har på seg en maske med et ansikt.

Foto: Gina Lindås Theodorsen.

Søndag 4.2 feirer vi Museum Nords 20-års jubileum og åpningsuka for Bodø2024 i Øksnes!

I den anledning inviterer vi til en spretten og leken teaterhappening om kjempen Stor-Johan og hans kone Andrea i regi av scenekunstnerne Gina Lindås Theodorsen og Sebastian Warholm.

Arrangementet foregår innendørs, det egner seg for alle aldre, og inngang er gratis.
Her skal det feires, så det blir gratis servering av boller, kaffe, kake og brus. 🥳✨

«Stor-Johan Arnt og Andrea» er en del av prosjektet «ÅPNING I Ø», som markerer åpningen av Bodø2024 i Øksnes. Prosjektet starter med en parallell åpningsseremoni som finner sted på Sandan på lørdags kveld 3.2. kl. 18:30. Deretter blir det feiring på museet kl. 13 på søndag. Les mer på kunstnernes egen hjemmeside her: sannanteater.no

«ÅPNING I Ø» fremhever kunsten og kulturens mulige rolle når det gjelder økt befolkningsvekst i nord. Et mål er blant annet å utvikle nord-norsk scenekunst, og undersøke potensialet i nordområdene som geografisk og kunstnerisk sentrum.

I 2024 er Bodø utnevnt som Europeisk kulturhovedstad – dette er første gang en by nord for polarsirkelen er valgt som kulturelt sentrum. I år feirer også Museum Nord 20 år, med en rekke arrangementer på hvert museum som setter fokus på og feirer stiftelsens rolle i å opprettholde et levende og engasjerende kulturliv i nord.

Vi er svært glade for at deler av dette prosjektet skal utspilles på museet!

«Stor-Johan Arnt og Andrea» arrangeres av Sannan Teater i samarbeid med Museum Nord, Bodø2024, Øksnes kommune, Kulturdirektoratet, og Kultursamarbeidet i Vesterålen.

Museum Nords 20-årsjubileum

Museum Nord 20 årsemblem og kart