« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Ny utstilling åpner på Galleri Espolin

lørdag 2. mars kl. 13:00 - 15:00

Plakat for utstillingen "Å søke seg fra lys til mørke"

«Å søke seg fra mørket til lys – From shadows to beacons»

Bli med på åpning av ny utstilling på Galleri Espolin 2.mars! I samarbeid med Kystverkmusea viser vi vandreutstillingen «Å søke seg fra mørket til lys» med spennende verk inspirert av at oppfinnelsen Fresnels fyrlinse hadde 200-års jubileum i 2023.

Som en del av Museum Nords 20 års markering, feirer vi åpningen med kaffe og kake, prat med noen av kunstnerne som er med i utstillingen, samt kurator Emma Gunnarson fra Nordkappmuseet.

Kunstnere med i utstillingen:
Øystein Lønvik
Cathinka Mæhlum
Michal Siarek
Ina Otzko
Mike McCormick
Alinta Kiri
& Jason Nelson
Tine Surel Lange
Emma Gunnarsson

200 år med fyrlinser

I 2023 var det 200 år siden den første fyrlinsa ble satt i drift. Den ble satt inn i det ikoniske fyret Le Cordouan i Frankrike i 1823. Utstillingen «Å søke seg fra mørket til lys-From shadows to beacons» arrangeres av Kystverkmusea og ble produsert av Nordkappmuseet i 2023 ved kurator Emma Gunnarsson. Ni kunstnere viser spennende verk inspirert av at oppfinnelsen av Fresnels fyrlinse hadde 200-års jubileum i 2023. Kunstnerne lar betrakteren få oppleve og reflektere over lysets skiftende natur og dets påvirkning på våre sanser.

Les mer om historien rundt fyrlinsene på Nordkappmuseets hjemmeside.

Kystverkmusea, som er Kystverkets etatsmuseum, ble etablert i 2008. Lindesnes fyrmuseum, Jærmuseet, VITI, Museum Nord og Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark utgjør museet. Utstillingen ble først vist ved Nordkappmuseet i Honningsvåg.

I 2024 er utstillingen på vandring, med første stoppested i Lofoten på Galleri Espolin.

Velkommen til åpningen!

Vi åpner utstillingen med lett servering og noen ord fra to av kunstnerne som er med i utstillingen. Kurator for utstillingen, Emma Gunnarsson, vil være til stede under åpningen.

Arrangementet er åpent for alle.

Dato:
lørdag 2. mars