Ny vinterfest på museet i Narvik

16 Mars - 23 Mars

Hendelse Navigasjon

Grängesbergs "Rautas" ved kai 1 i Narvik. Merk det dampdrevet skiftelok

Grängesbergs «Rautas» ved kai 1 i Narvik. Ny utstilling om rederiet som preget malmtrafikken det meste av 1900-tallet.

Premierer:

VU-kunstneren: Bjørn Lindow med utstilling Nordens vakreste natur.
Grängesberg: Skipene som fraktet malmen ut i verden.
El 12 – fra skrot til smykke: Vi presenterer bilder og ideer for EL 12 sin framtid på museet.Å bygge ei bru. Mesterverket Hålogalandsbrua sett gjennom Harald Harnangs kamera.
Ferske fotografier: Kristoffers vinterfest. Kristoffer Klem Bergersens skråblikk på Vinterfestuka i Narvik. Dette er den ellevte utstillingen i serien “Ferske fotografier”.
‍Aktivitetsrom – Geohula: Stein, tegning og tog.
Tog gjennom unge øyne: Elever ved Frydenlund skole stiller ut malerier av tog.
Elektrisk skiftelokomotiv: Batteridrevet skiftetraktor Ska 205 er restaurert på Hamar. Vi viser en liten fotoutstilling av dette.
Salgsutstilling med Grethe og Ann Kristin Einarsen. Fotografi, porselen og skinn.
Pipps bursdag: Dukketeater for de aller minste. Arr.: Viktoria Teater. Kun lørdag den 16. og søndag den 17. kl. 13:15 og kl. 14:00.

Museets faste utstillinger:
Musikkvideoen «Toget», modelltog på Norddalsbrua og filmen «Narvik 100 år» i motorvogna. Multikunstner Karl-Gustav Gjertsens installasjon om Narviks flyhistorie, Fagernesgården anno 1900, dykkeren på havna, LKABs malmtransport og utskipning. Interiør fra Kaffistova, museumsbutikk.

VU-KAFÉ: Personskadeforbundet LTN Ofoten lokallag har åpen kafé alle dager. Kjøp kaffe, te, brus, saft, nystekte vafler og småkaker.

Bryllup 22.03.19 klokken 15.30:
For første gang skal et par gifte seg på museet. Vi lager til en vakker seremoni for brudeparet i god stil inspirert av kjærlighet, gamle tradisjoner og nye kulturer. Gjester er velkommen til overvære seremonien.

Start:
16 Mars