« Alle Arrangementer

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Plantehistorie for fremtiden – foredrag med Karoline Kjesrud AVLYST

fredag 12. juli kl. 13:00 - 14:00

En dame

Velkommen til foredrag på Lofotmuseet med Karoline Kjesrud! Temaet er «Plantehistorie for fremtiden: Tradisjonskunnskap fra vikingtid og middelalder med relevans for vår egen tid.» Kjesrud vil dele innsikter fra fortidens plantebruk og vise hvordan gammel kunnskap fortsatt kan påvirke og berike vår moderne hverdag. Billettpris: 100 kr per person eller fellesbillett. (Betales i kasse på Lofotmuseet)

Om foredraget:

Kunnskap om planter har vært essensielt i menneskers samfunn til alle tider. Ønsker om langt liv og god helse har ledet mennesker til å bruke og forvalte plantene man har omgitt seg med. Likevel har kunnskap om plantebruk levd i skyggen av andre kunnskapsoverføringer. Noe plantekunnskap har blitt skrevet ned på ulike stadier gjennom norsk historie, mens annen kunnskap er tilgjengelig gjennom bilder, plantenavn og arkeologiske funn. Spor av vikingtidens og middelalderens plantebruk kan gi oss et nytt blikk på vår tids landskap. Her finnes planter til mat og medisin. Kan fortidens kunnskap om planter gi oss verdifull retning for fremtidig plantebruk?

Karoline Kjesrud

førsteamanuensis i middelalderkunst